Romka z Olomouce vydává první romskou kuchařku v zemi
03-03-2001
Romka z Olomouce vydává první romskou kuchařku v zemi
První romskou kuchařku v České republice, která obsahuje 40 tradičních
romských receptů, vydává v těchto dnech čtyřicetiletá Romka Lubomíra Oláhová
z Olomouce. Gurmáni si mohou podle receptů připravit především jídla, která
si nejčastěji vaří Romové pocházející z Maďarska. "V knize jsou recepty,
podle kterých doma běžně vaříme. Jsou to recepty na sladká i masitá jídla.
Ve zvláštní kapitole jsou i polévky, na kterých si Romové dávají zvlášť
záležet," řekla ČTK autorka kuchařky. "Často vaříme také z luštěnin a z
hlávkového zelí. Jsou to jídla, která vznikají v poměrně chudých poměrech,"
míní Oláhová.
(Radio Praha, Zprávy 3. března 2001)
|