Článek z http://www.romove.cz
Vytištěno 16.11.2019 01:25

Pišot
26-02-2000  

4 brambory
jeden žloutek
1/2 kg hrubé mouky
máslo nebo olej
sůl
pepř

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, osolíme a opepříme, přidáme jeden žloutek a vše pořádně promícháme s hrubou moukou. Poté vyválíme těsto jako na nudle a nakrájíme na menší čtverečky.

Čtverečky naplníme náplní podle chuti - bramborami, ochuceným tvarohem, kyselým zelím nebo sušenými švestkami či povidly - a přeložíme na trojúhelníčky, které na koncích pořádně stiskeneme, aby náplň nevytekla ven. Takto připravené vhodíme do vařící vody a hlídáme, aby se nepřilepil pišot ke dnu. Když vyplave na hladinu, znamená to, že je hotový a my můžeme pirohy vyndavat cedníkem. Pišot podáváme politý rozpuštěným máslem. Dobrou chuť!




The original article can be found at: http://www.romove.cz/cz/clanek/18765
Copyright © Radio Praha, 1996 - 2003